Aangetekend Pakket
De zekerheid van een aangetekend pakket


Nieuwe versie Direct Pakket VerzendenAls u meer zekerheid wilt voor het versturen van uw PostNL pakket, kunt u kiezen voor een Aangetekend Pakket. De verzekerde waarde voor verlies of beschadiging van uw pakket loopt tot €500 per zending. Dat geeft een veilig gevoel bij het versturen van uw PostNL Aangetekend Pakket.


Meer zekerheid bij een Aangetekend Pakket versturen:

Vinkje Uw pakket is verzekerd tot €500 per zending bij verlies of beschadiging
Vinkje De geadresseerde tekent bij ontvangst
Vinkje U krijgt altijd een verzendbewijs
Vinkje Via Track & Trace kunt u uw PostNL pakket in de gaten houden
Vinkje U kunt uw pakket online verzenden met de online verzendservice*

* Met de online verzendservice kunt u thuis uw pakket klaar maken om te versturen, en als u wilt, haalt PostNL uw zending thuis (of op uw werk) op. U kunt zelf uw PostNL pakket frankeren door thuis een frankeerzegel uit te printen en op uw pakket te plakken.

Hoe werkt Aangetekend Pakket?

Gemakkelijk en snel uw Aangetekend Pakket verzenden met Online Verzendservice.
Met de PostNL Online Verzendservice kunt u thuis uw Aangetekend pakket klaarmaken om te versturen, en als u wilt haalt PostNL uw zending thuis (of op uw werk) op. U kunt zelf uw PostNL Aangetekend pakket frankeren door thuis een frankeerzegel uit te printen en op uw pakket te plakken. U kunt uw zending online volgen met Track & Trace. Natuurlijk zijn de pakketzegels ook op een PostNL postkantoor verkrijgbaar.

Verhoogde aansprakelijkheid
Bij verlies of beschadiging wordt de werkelijke schade (op basis van de inkoopwaarde van de factuur, exclusief BTW) uitgekeerd tot een maximum van € 500,- per pakket. Om voor schadevergoeding in aanmerking te komen, heeft u het verzendbewijs nodig.

Aanbieden op het postkantoor
U biedt uw pakket aan op het PostNL Postkantoor bij u in de buurt en ontvangt daar standaard een verzendbewijs. Dit verzendbewijs heeft u nodig om in aanmerking te komen voor een schadevergoeding bij een kwijtgeraakt of beschadigd pakket.

Kostbaarheden als pakket versturen met Verzekerservice en in een Sealbag
Voor het versturen van geld, cheques, sieraden, toegangskaarten en andere kostbaarheden dient u gebruik te maken van Verzekerservice. Zo komt u in geval van verlies of beschadiging in aanmerking voor een vergoeding. De goederen dient u te verpakken in een Sealbag, deze is te koop op het Postkantoor van PostNL en kost € 2,- inclusief btw.

Vandaag besteld, morgen in huis
We leveren uw pakket de eerste dag na de dag van aanbieding af. Ook op zaterdag. Pakketten die u op zaterdag aanbiedt, bezorgt PostNL op dinsdag. Als de geadresseerde bij de eerste afleverpoging niet thuis is, proberen we het op een later tijdstip een tweede keer (tweede afleverpoging). We vragen de geadresseerde altijd om te tekenen voor ontvangst. Als aflevering aan de deur niet mogelijk is, kan de geadresseerde binnen drie weken de zending op het Postkantoor afhalen.

Kosten en voorwaarden

De kosten voor het versturen van een Aangetekend Pakket binnen Nederland zijn als volgt:

GewichtTarief
0-10 kg€ 8,05
10-30 kg€ 13,70

Online pakket verzenden en laten ophalen
Verstuur direct uw pakket online! Gemakkelijker wordt het niet. Daarnaast kunt u PostNL het pakket op laten halen voor slechts een klein bedrag extra. Blijf dus lekker thuis en print uw frankering zelf uit. PostNL doet de rest.

De kosten voor het ophalen van uw pakketten is€ 2,50 per 5 pakketten
1-5 pakketten€ 2,50          
6-10 pakketten € 5,00
etc 

Formaat en gewicht

  • Minimale formaat: groter dan briefformaat (38 x 26,5 x 3,2 cm) of zwaarder dan maximum gewicht brief (2kg). 
  • Maximale formaat voor zending van 0-10 kg: 100 x 50 x 50 cm * 
  • Maximale formaat voor zending van 10-30 kg: 175 x 78 x 58 cm
  • Maximale gewicht: 30 kg

* Is uw zending 0-10 kg groter dan 100 x 50 x 50 cm, dan betaalt u het tarief van een pakket 10-30 kg.

Meer dan 2 pakketten per week?

Een zakelijk contract kan interessant zijn als u meer dan 2 pakketten per week verstuurt. Profiteer direct van zakelijke tarieven. Bekijk de voordelen

Bereken verzendkosten

Bereken verzendkosten Transparant

Bereken verzendkosten en frankeer zelf online.

Direct berekenen