Pakket versturen naar het buitenland
Veilig en betrouwbaar

Nieuwe versie Direct Pakket VerzendenU wilt regelmatig pakketten versturen naar het buitenland? Dat kan op twee manieren: direct online via de Online Verzendservice (binnen de EU) en, als u gemiddeld meer dan 2 pakketten per week verstuurt, via een vast contract (binnen en buiten de EU).

Bij een pakket met T&T naar het buitenland is standaard:

VinkjeU volgt uw pakket online met Track & Trace 
VinkjeU ontvangt een verzendbewijs bij afgifte van het pakket
VinkjeUw zending komt automatisch retour als het onbezorgbaar is. Deze service kost u niets
Vinkje 

Snelle Priorityservice

 

Meer dan twee pakketten per week?
Vul dan hieronder uw gegevens in. Wij nemen graag contact met u op voor advies en een offerte op maat. Duizenden klanten gingen u voor.

Vraag direct een offerte aan

Hoe werkt het?

Frankeren
Een internationaal pakket kunt u nooit frankeren met postzegels. Gebruik frankeerzegels die u op het Postkantoor van PostNL kunt krijgen voor pakketten tot 30 kg. Vergeet niet het verzendbewijs te bewaren voor uw eigen administratie.

Formaat en gewicht:
Als u een pakket gaat versturen, houdt u dan rekening met de afmetingen en kenmerken waaraan uw zending moet voldoen:

  • Maximumgewicht: 30kg binnen de EU en 20 kg buiten de EU.
  • Maximale afmeting: 100 x 50 x 50 cm

Verzenden naar landen binnen de EU
Voor het verzenden van een pakket naar landen binnen de EU maakt u gebruik van het Pakket met T&T-formulier. Wanneer u naar een Postkantoor van PostNL gaat, kunt u daar de juiste zegels laten printen. Vermeld op het pakket de volledige gegevens van de geadresseerde en plak het gedeelte van het verzenddocument met barcode op de adreszijde van het pakket. Vergeet niet het verzendbewijs te bewaren voor uw eigen administratie.

Verzenden naar landen buiten de EU
Voor het verzenden van een pakket naar landen buiten de EU maakt u altijd gebruik van een douaneformulier. Vermeld op het pakket zowel de volledige gegevens van de geadresseerde als die van de afzender. Het ingevulde formulier dient met behulp van een doorzichtige verzendenvelop (1003.b) op het pakket bevestigd te worden. De barcodesticker op het voorblad moet op de adreszijde van het pakket geplakt worden.

Pakket afgeven op Postkantoor van PostNL
U kunt uw Pakket afgeven op een Postkantoor van PostNL. Voor het verzenden mag u uw eigen verpakking gebruiken, maar u kunt op het Postkantoor ook een speciale verzenddoos kopen voor extra bescherming tijdens het transport. Deze verzenddozen zijn ook verkrijgbaar in de online winkel.

Nog gemakkelijker met Online Verzendservice
Geen tijd of zin om naar het Postkantoor te gaan? Dan kunt u ook gebruikmaken van de Online Verzendservice van PostNL. In een paar stappen maakt u zelf uw pakket verzendklaar met pakketzegels die u zelf kunt printen en als u wilt wordt uw pakket bij u opgehaald door PostNL. Dat kan ook met een pakket dat naar het buitenland gaat.

Hoe lang is een zending onderweg?
De duur van een verzending is afhankelijk van het land van bestemming. Voor een aantal veel voorkomende bestemmingen vindt u in onderstaande tabel een indicatie van de tijd die met de verzending gemoeid is (in werkdagen).

BestemmingTijdsduur verzending (in werkdagen)
België1-2
Frankrijk2-3
Verenigd Koninkrijk2-4
Duitsland2-3
Australië6-8
Brazilië6-9
Canada5-6
Hongkong5-7
Israël, Japan, Singapore4-5
Suriname5-8
Verenigde Staten4-8
Zuid- Afrika8-10

Wat kost het?

Tarieven met T&TEUR 1EUR 2EUR 3Wereld
0-2  kg€13,00€18,50€19,30€24,30 
2-5 kg€19,50€25,00€26,30€34,30
5-10 kg€25,00€31,00€32,30€58,30 
10-20 kg €34,00 €40,00€42,30 €105,30
20-30 kg*€40,46€47,60Geen aanbodGeen aanbod 
Retourservice GratisGratisGratisGratis 
Uitklaring----InclusiefInclusief 

*Inclusief BTW 

 

Bestemmingen 
EUR 1België, Luxemburg, Denemarken (excl. Faeröer Eilanden en Groenland), Duitsland, Frankrijk (incl. Corsica en Monaco), Italië (excl. San Marino en Vaticaanstad), Oostenrijk, Spanje (incl. Balearen, excl. Canarische eilanden), Verenigd Koninkrijk (excl. Gibraltar en Kanaaleilanden), Zweden

EUR2

Bulgarije, Estland, Finland, Hongarije, Ierland, Letland, Litouwen, Polen, Portugal (incl. Azoren en Madeira), Roemenië, Slovenië, Slowakije, Tsjechië
EUR 3Albanië, Andora, Bosnië-Herzegovina, Canarische Eilanden, Cyprus, Faeröer Eilanden, Gibraltar, Griekenland, Groenland, IJsland, Kanaaleilanden, Kroatië, Liechtenstein, Macedonië, Malta, Moldavië, Montenegro, Noorwegen, Oekraïne, San Marino, Servië, Turkije, Vaticaanstad, Wit-Rusland, Zwitserland
WereldAlle overige landen

Heeft u vragen rondom uw internationale zendingen?

Advies over verzenden?

Wilt u weten welke verzendoplossing het beste bij u past? Gebruik de Pakket verzendhulp en ontvang binnen twee minuten advies op maat!

Pakket verzendhulp