Pakket versturen naar het buitenland
Veilig en betrouwbaar

 
Nieuwe versie Direct Pakket VerzendenAls u een pakket naar het buitenland wilt sturen, kan dit op twee manieren. Direct via de online verzendservice (bestemming binnen de EU) of door uw pakket af te geven op het Postkantoor (binnen en buiten de EU).

Met een Pakket buitenland is standaard:

Vinkje Uw pakket volgen met Track & Trace*
Vinkje U ontvangt een verzendbewijs bij afgifte van het pakket
Vinkje Uw zending komt gratis retour als het niet te bezorgen is.
Vinkje Snelle Priorityservice
* binnen de EU en in de voornaamste bestemmingen buiten de EU.

Bij deze basisdienstverlening zit geen verzekering inbegrepen. Wilt u extra zekerheid? Kies dan voor een Aangetekend Pakket of Pakket met Verzekerservice. Indien uw pakket met spoed binnen de EU bezorgd moet worden, kiest u voor de Spoedservice.

Hoe werkt het?

Frankeren
Een internationaal pakket kunt u nooit frankeren met postzegels. Gebruik frankeerzegels die u op het Postkantoor van PostNL kunt krijgen voor pakketten tot 30 kg. Vergeet niet het verzendbewijs te bewaren voor uw eigen administratie.

Formaat en gewicht:
Als u een pakket gaat versturen, houdt u dan rekening met de afmetingen en kenmerken waaraan uw zending moet voldoen:

  • Maximumgewicht: 30kg binnen de EU en 20 kg buiten de EU.
  • Maximale afmeting: 100 x 50 x 50 cm


Verzenden naar landen binnen de EU
Voor het verzenden van een pakket naar landen binnen de EU maakt u gebruik van het Pakket met T&T-formulier. Wanneer u naar een Postkantoor van PostNL gaat, kunt u daar de juiste zegels laten printen. Vermeld op het pakket de volledige gegevens van de geadresseerde en plak het gedeelte van het verzenddocument met barcode op de adreszijde van het pakket. Vergeet niet het verzendbewijs te bewaren voor uw eigen administratie.

Verzenden naar landen buiten de EU
Voor het verzenden van een pakket naar landen buiten de EU maakt u altijd gebruik van een douaneformulier (voorbeeld). Deze zijn verkrijgbaar op een PostNL Postkantoor. Vermeld op het pakket zowel de volledige gegevens van de geadresseerde als die van de afzender. Het ingevulde formulier dient met behulp van een doorzichtige verzendenvelop (1003.b) op het pakket bevestigd te worden. De barcodesticker op het voorblad moet op de adreszijde van het pakket geplakt worden.

Pakket afgeven op Postkantoor van PostNL
U kunt uw Pakket afgeven op een Postkantoor van PostNL. Voor het verzenden mag u uw eigen verpakking gebruiken, maar u kunt op het Postkantoor ook een speciale verzenddoos kopen voor extra bescherming tijdens het transport. Deze verzenddozen zijn ook verkrijgbaar in de online winkel.

Nog gemakkelijker met Online Verzendservice
Geen tijd of zin om naar het Postkantoor te gaan? Dan kunt u ook gebruikmaken van de Online Verzendservice van PostNL. In een paar stappen maakt u zelf uw pakket verzendklaar met pakketzegels die u zelf kunt printen en als u wilt wordt uw pakket bij u opgehaald door PostNL. Dat kan ook met een pakket dat naar het buitenland gaat.

Hoe lang is een zending onderweg?
De duur van een verzending is afhankelijk van het land van bestemming. Voor een aantal veel voorkomende bestemmingen vindt u in onderstaande tabel een indicatie van de tijd die met de verzending gemoeid is (in werkdagen).

BestemmingTijdsduur verzending (in werkdagen)
België1-2
Frankrijk2-3
Verenigd Koninkrijk2-4
Duitsland2-3
Australië6-8
Brazilië6-9
Canada5-6
Hongkong5-7
Israël, Japan, Singapore4-5
Suriname5-8
Verenigde Staten4-8
Zuid- Afrika8-10

Wat kost het?

Tarieven met T&TEUR 1EUR 2EUR 3Wereld
0-2  kg€13,00€18,50€19,30€24,30 
2-5 kg€19,50€25,00€26,30€34,30
5-10 kg€25,00€31,00€32,30€58,30 
10-20 kg €34,00 €40,00€42,30 €105,30
20-30 kg*€41,15€48,40Geen aanbodGeen aanbod 
Retourservice GratisGratisGratisGratis 
Uitklaring----InclusiefInclusief 

*Inclusief BTW 
 

Bestemmingen
EUR 1België, Luxemburg, Denemarken (excl. Faeröer Eilanden en Groenland), Duitsland, Frankrijk (incl. Corsica en Monaco), Italië (excl. San Marino en Vaticaanstad), Oostenrijk, Spanje (incl. Balearen, excl. Canarische eilanden), Verenigd Koninkrijk (excl. Gibraltar en Kanaaleilanden), Zweden

EUR2

Bulgarije, Estland, Finland, Hongarije, Ierland, Letland, Litouwen, Polen, Portugal (incl. Azoren en Madeira), Roemenië, Slovenië, Slowakije, Tsjechië
EUR 3Albanië, Andora, Bosnië-Herzegovina, Canarische Eilanden, Cyprus, Faeröer Eilanden, Gibraltar, Griekenland, Groenland, IJsland, Kanaaleilanden, Kroatië, Liechtenstein, Macedonië, Malta, Moldavië, Montenegro, Noorwegen, Oekraïne, San Marino, Servië, Turkije, Vaticaanstad, Wit-Rusland, Zwitserland
WereldAlle overige landen

Heeft u vragen rondom uw internationale zendingen?

Meer dan 2 pakketten per week?

Een zakelijk contract kan interessant zijn als u meer dan 2 pakketten per week verstuurt. Profiteer direct van zakelijke tarieven. Bekijk de voordelen

Bereken verzendkosten

Bereken verzendkosten Transparant

Bereken verzendkosten en frankeer zelf online.

Direct berekenen